Mød vores medarbejdere på bloggen

NCC's blog

På vores blog sætter vi fokus på mange forskellige sider af bygge- og anlægsbranchen. Vi ser indad og kigger ud. Vi skriver om alt det, vi brænder for; nybyggeri, renovering, anlæg, digitalisering, grøn omstilling, uddannelse og det gode arbejds- og kontorliv.

Hver dag beslutter jeg, at det bliver en god dag

Efter en lang karriere i byggebranchen, hvor jeg de senere år har styret store byggeprojekter, har jeg et ønske om at øse ud af alt det, jeg har tilegnet mig gennem 40 år i branchen. Gerne uden at være nummer et med den stressfaktor, der følger med den rolle.

Skarpe krav, klare retninger

Når et klart og detaljeret udbud sætter rammerne, skaber det plads til nytænkning og udvikling. Det er præcis, hvad vi har oplevet med WoodHub – Bygningsstyrelsens ambitiøse træbyggeri i Odense. Som totalentreprenør har vi i NCC fået værdifulde erfaringer, som kan løfte hele branchen.

Det er en fornøjelse at møde ind hver dag

Siden jeg var lille, har jeg været med på byggepladser, eller været på snedkerværkstedet, hvor jeg blandt andet sorterede skruer til montage af diverse inventar. Min far ejede på det tidspunkt Jönsson A/S, og jeg besluttede mig tidligt for, at det ikke var en branche for mig.

Vejen til den rigtige hylde er ikke altid lineær

Selvom jeg tidligt havde et ønske om at blive arkitekt, havde jeg nok ikke regnet med, at jeg efter mere end 10 år i finansverdenen skulle stå som praktikant hos en entreprenør og snart være færdig med studiet som bygningsingeniør.

Generationsledelse er noget vi skal lære

De unge er vant til at blive inddraget i alting. De er opdraget til at blive hørt. De siger fra, hvis der er opgaver, de ikke gider. Det perspektiv tager de med ud på arbejdspladsen. Og når de unge så møder kolleger fra deres forældres generation dér, så kan det indimellem slå gnister.

Asfaltbranchen: Et skjult ingeniørfag?

Da jeg blev uddannet som bygningsingeniør i 2001 og begyndte min karriere på Københavns metroprojekt, havde jeg aldrig forestillet mig, at min vej skulle føre mig ind i asfaltbranchen. Dengang blev vi ingeniørstuderende mest præsenteret for beton og store bygværker, så asfaltbranchen havde ikke strejfet mig en tanke.

70 års fødselsdag er ikke et signal om pension

I 1978 begyndte jeg som nyuddannet ingeniør i COWI-Consult, hvor jeg var i godt 10 år, før jeg fik en henvendelse fra en headhunter, som søgte en dygtig mand til en virksomhed, der hed Armton. Først sagde jeg nej, men hun kom tilbage flere gange, og i 1988 sagde jeg ja.

Der er masser af ingeniørarbejde i et asfaltprojekt

Med en uventet vej ind i asfaltbranchen har jeg oplevet en verden af variation, innovation og ansvar. Fra mindre broopgaver til store motorvejsprojekter har mit arbejde i anlægsbranchen givet mig mulighed for at forme fremtidens infrastruktur.

Med den rigtige indstilling, kan det meste lade sig gøre

Fodbold har altid fyldt meget for mig, og det bliver det nok ved med. I en tidlig alder introducerede min fodboldtræner mig til sit arbejde som ingeniør. Jeg så op til ham, og med min interesse for fag som matematik og fysik virkede det som et naturligt valg at søge ind på hans arbejdsplads, da vi skulle i erhvervspraktik i folkeskolen.

Fra malersvend til entrepriseleder

Det var ikke min plan at ende i byggebranchen – jeg ville arbejde med sundhed og ernæring og læste derfor en HF. Da jeg fandt ud af, at jobmulighederne ikke levede op til mine forventninger, valgte jeg at genoverveje min fremtid.