NCC's blog
På vores blog sætter vi fokus på mange forskellige sider af bygge- og anlægsbranchen. Vi ser indad og kigger ud. Vi skriver om alt det, vi brænder for; nybyggeri, renovering, anlæg, digitalisering, grøn omstilling, uddannelse og det gode arbejds- og kontorliv.
Asfaltbranchen: Et skjult ingeniørfag?
Da jeg blev uddannet som bygningsingeniør i 2001 og begyndte min karriere på Københavns metroprojekt, havde jeg aldrig forestillet mig, at min vej skulle føre mig ind i asfaltbranchen. Dengang blev vi ingeniørstuderende mest præsenteret for beton og store bygværker, så asfaltbranchen havde ikke strejfet mig en tanke.
70 års fødselsdag er ikke et signal om pension
I 1978 begyndte jeg som nyuddannet ingeniør i COWI-Consult, hvor jeg var i godt 10 år, før jeg fik en henvendelse fra en headhunter, som søgte en dygtig mand til en virksomhed, der hed Armton. Først sagde jeg nej, men hun kom tilbage flere gange, og i 1988 sagde jeg ja.
Der er masser af ingeniørarbejde i et asfaltprojekt
Med en uventet vej ind i asfaltbranchen har jeg oplevet en verden af variation, innovation og ansvar. Fra mindre broopgaver til store motorvejsprojekter har mit arbejde i anlægsbranchen givet mig mulighed for at forme fremtidens infrastruktur.
Med den rigtige indstilling, kan det meste lade sig gøre
Fodbold har altid fyldt meget for mig, og det bliver det nok ved med. I en tidlig alder introducerede min fodboldtræner mig til sit arbejde som ingeniør. Jeg så op til ham, og med min interesse for fag som matematik og fysik virkede det som et naturligt valg at søge ind på hans arbejdsplads, da vi skulle i erhvervspraktik i folkeskolen.
Fra malersvend til entrepriseleder
Det var ikke min plan at ende i byggebranchen – jeg ville arbejde med sundhed og ernæring og læste derfor en HF. Da jeg fandt ud af, at jobmulighederne ikke levede op til mine forventninger, valgte jeg at genoverveje min fremtid.
Altmuligdokumentarist, kulturbærer og kontormor
Gennem tiden har jeg printet mange tegninger og sendt dem med posten og skrevet mange referater. Det er over 35 år siden, jeg første gang blev ansat i NCC, og jeg har oplevet, hvordan vi er gået fra blyant til pc.
Landshold for bygningsstruktøruddannelsen skal skaffe flere elever til branchen
Det er lykkedes at etablere et landshold af bygningsstruktører, som skal konkurrere til Skills konkurrencerne. Det vil bidrage til at gøre uddannelsen mere synlig.
Hvorfor bruger vi stadig plastmembraner i vores klimasikringsløsninger?
I en tid, hvor klimaet ændrer sig drastisk, og hvor grøn omstilling er i fokus, kan det undre mig, hvorfor vi stadig anvender traditionelle plastmembraner i vores klimasikringsprojekter. Hos Dantonit har vi valgt en anden vej – en vej, der ikke alene imødekommer de stigende miljøproblemer, men som også bidrager til løsninger af høj kvalitet, og som reducerer miljøpåvirkningen.
Hårdt arbejde med plads til sjov og ballade
Mit navn er Enes Domurcuk, og jeg studerer til diplomingeniør i bygningsdesign på DTU. Jeg er praktikant i NCC’s anlægsenhed, NCC Infrastructure i den afdeling, der hedder Beton og Anlæg.
Jeg vil lave noget, der er stort og besværligt, fordi det er sjovt
Efter en lang karriere i byggebranchen, hvor jeg blandt andet har været på bygherresiden i 20 år, er jeg nu tilbage hos en entreprenør som senior projektchef, og jeg skal i gang med et spændende nyt byggeprojekt, som jeg glæder mig til.