12.000 meters højdeforskel i brancheskift
Coronavirussen har haft en enorm indvirkning på manges jobsituation. Pandemien har lukket mange døre i form af fyringsrunder – men den har også budt på nye muligheder. For Laura Tørper Thers førte virussen til, at hun måtte forlade sit job som stewardesse i SAS. I stedet valgte hun at efteruddanne sig og begynde som kontorelev i NCC
Efter syv års tro tjeneste som stewardesse i SAS stod Laura Tørper Thers fra den ene dag til den anden i en yderst vanskelig situation. Den globale flytrafik var så godt som stillestående og meldingen fra ledelsen i SAS var klar: ”Tag to års orlov fra dit arbejde, eller find nye græsgange.”
På trods af, at Laura holdt af sit job, hvor hun på en enkelt uge kunne rejse verden rundt, blev førstnævnte mulighed aldrig aktuel. Hun var nemlig fast besluttet på, at den ellers triste nyhed skulle vænnes til noget positivt ved at se på mulighederne i stedet for begrænsningerne.
”Jeg er ikke så god til at sidde stille. Der skal ske noget, og jeg kunne simpelthen ikke affinde mig med at takke ja til orlov og komme på dagpenge. Så i stedet valgte jeg i juni måned 2020 at tage en fem ugers online efteruddannelse på Niels Brock, som ville gøre mig i stand til blive kontorelev i en virksomhed. Tingene gik super stærkt og kort tid efter, at jeg havde færdiggjort uddannelsesforløbet, var jeg så heldig at blive tilbudt en elevplads i NCC på projektet Nyt Hospital Nordsjælland, hvor jeg begyndte i september 2020” siger Laura.
Forandring fryder
Lauras elevtid i NCC strækker sig over to år, og som noget helt unikt bytter hun halvvejs i forløbet plads med kontoreleven på Papirøen, der også begyndte i NCC i september. Bytteordningen er et nyt pilotprojekt, der skal gøre elevtiden i NCC endnu mere givende ved at lade eleverne prøve sig af på flere projekter i løbet af deres elevtid.
Indtil skiftet i september knokler Laura løs på Nyt Hospital Nordsjælland, hvor hun i sit daglige arbejde laver alt lige fra at tage mødereferater til at supportere de forskellige funktioner med ad hoc opgaver. Sideløbende med arbejdet i skurbyen har Laura forskellige skoleforløb, der kobler teori på den praktiske hverdag. Skiftet fra stewardesse til skolebænk og skurby har for Laura været både udfordrende og spændende.
”Det har været en kanon fed oplevelse indtil videre. Selvom jeg får sved på panden hver dag, fordi jeg skal jonglere med virkelig mange bolde, så er det alt det hårde arbejde værd,” siger hun. ”Jeg lærer nemlig enormt meget, og mine kolleger er super gode til at understøtte min udvikling. Jeg har blandt andet en mentor her på pladsen, som jeg dagligt sparrer med, og jeg må indrømme, at jeg er imponeret over sammenholdet her på pladsen.”
Der er mange veje ind i byggebranchen
Den nye jordnære hverdag på Nyt Hospital Nordsjælland er på mange måder helt anderledes end de vante rammer i 12.000 meters højde. Ikke desto mindre, så passer den Laura utrolig godt:
”Havde du for to år siden fortalt mig, at jeg ville komme til at arbejde i byggebranchen, havde jeg nok kaldt dig tosset. Men jeg nyder virkelig hverdagen her på projektet, og jeg er helt sikkert blevet bidt af byggebranchen. Der er fuld fart på tingene på en byggeplads, og der er aldrig to dage, der er ens. Det passer utrolig godt til mit temperament,” siger Laura og fortsætter:
”Der mange elementer fra min tid i flybranchen, som jeg benytter aktivt i min hverdag her på projektet. Som stewardesse skal du være en ”people person” og kommunikere venligt og effektivt, samtidig med at du skal kunne tage vigtige beslutninger på egen hånd. Det samme er nødvendige evner her på pladsen, og det er virkelig fedt at opleve.”
Lauras historie er et smukt eksempel på, hvordan man med den rette indstilling kan se muligheder i en svær situation. Samtidig viser Laura, at uventede veje kan føre til byggebranchen.