NCC kan fejre usædvanligt mange 25-års jubilarer i 2022
I efteråret 1996 købte den svenske byggekoncern NCC det danske Rasmussen & Schiøtz, og det gav den økonomisk klemte virksomhed ny energi. Fusionen gik godt, og 1997 blev et år med høj aktivitet og store forventninger til fremtiden. Det betød også, at NCC kunne byde velkommen til en lang række nye medarbejdere. Det ser vi nu i 2022, hvor vi kan fejre en masse gode og loyale kollegers 25-års jubilæer.
Vi har talt med tre af NCC’s jubilarer for at høre mere om deres karriere, og hvad der gør NCC til en god arbejdsplads
En af dem produktionsdirektør, Aage Ulrich Simonsen. Han er 54 år og uddannet bygningsingeniør fra den daværende ingeniørhøjskole i Horsens. Han har kontor i Kolding og er bl.a. projektansvarlig for WoodHub - Bygningsstyrelsens kontorhus i træ i Odense.
Som et langt ægteskab
Aage Simonsen har altid arbejdet i entreprenørbranchen – først i Tyskland og efterfølgende hos os i NCC. Og branchen har ændret sig meget de seneste 25 år, mener han, og nævner bl.a. hvordan et godt og sikkert arbejdsmiljø er kommet højere op på dagsordenen:
”Der er kommet meget mere fokus på at passe på hinanden. Og NCC går altid forrest og forsøger at påvirke branchen i den rigtige retning,” siger han og fortæller, at han også oplever det gode miljø på arbejdspladsen:
”NCC kan beskrives lidt som et langvarigt ægteskab, der er kendetegnet ved tillid og respekt for hinanden”.
Og her fremhæver han kollegerne. Flere af dem startede samtidig med ham selv, og han beskriver hvordan det giver ro og tryghed, når man arbejder sammen med en masse medarbejdere, man har kendt i mange år.”
I løbet af årene har han også selv fulgt nye medarbejdere, der startede som praktikanter, og efterfølgende blev i NCC. Og årsagen er tydelig, mener Aage. Han tror nemlig, at mange vælger at blive hos NCC, fordi det er et trygt og tillidsfuldt sted at være, hvor der samtidig er plads til at udfordre og udvikle sig. Hvis man spørger ham ind til hans egen fremtid, er svaret også klart. ”Jeg har fået at vide, at jeg ikke længere er medarbejder hos NCC. Jeg er fast inventar.”
Frie hænder og gode kolleger
Jim Leonhardt fra Arbejdsmiljøafdelingen har også 25-års jubilæum i år. Han startede i Renovering, fordi hans censor fra konstruktøruddannelsen tilbød ham et job i det daværende Rasmussen & Schiøtz. I mange år arbejdede han som entreprisechef og -leder i Renovering, men fik også tit andre opgaver – f.eks. som brandmand på byggepladserne.
”Der har altid været frie hænder og mange muligheder. Hvis der var noget, man godt kunne tænke sig at prøve, så kunne man bare sige det højt,” fortæller Jim Leonhardt.
For otte år siden skiftede han spor, og flyttede fra Renovering til Arbejdsmiljø. Han har dog stadig tæt kontakt med sin tidligere afdeling og arbejder primært som sikkerhedskoordinator på renoveringssager. Han er for tiden tilknyttet fem forskellige projekter, hvor han arbejder som konsulent og sikkerhedskoordinator. Og det er en rolle, han er glad for:
”Jeg er meget stolt over de ting, vi laver. Og jeg kan ikke lade være med at gøre alt, hvad jeg kan,” fortæller han.
Ligesom Aage Simonsen, beskriver Jim Leonhardt, at der er kommet et øget fokus på arbejdsmiljøet, både det fysiske og psykiske:
”Der bliver virkeligt gjort meget ud af sikkerheden og det gode arbejdsmiljø. Og det skal altid være punkt nummer ét på dagsordenen,” fortæller han og understreger, at det kræver en fælles indsats: ”Vi kan ikke gøre det alene, vi bliver nødt til at arbejde som et hold. Og vi har alle sammen nogen, vi skal hjem til.”
Et helt arbejdsliv hos NCC
50-årige Michael Brask kan også fejre jubilæum i år. Han er uddannet bygningsingeniør og sidder i dag som salgschef i Råstof Vest. Han fortæller, at det, der kendetegner NCC, er de gode kolleger og de frie rammer. Han beskriver kollegernes sammenhold som ”en lille familie” med et stærkt sammenhold. Michael Brask har altid siddet i Industry, med flere forskellige opgaver, bl.a. som entrepriseleder i fræseafdelingen. I 2004 kom han i Råstofafdelingen, hvor han har været lige siden. Og han har altid følt, at NCC har givet plads til, at man kan prøve forskellige ting:
”Det er virkelig noget af det, der kendetegner NCC. Det med frihed under ansvar, som jeg virkelig synes er én af de rigtig vigtige ting.”
Udover sit arbejde som salgschef, arbejder han også som projektchef på NCC PermaVej®. Projektet omhandler NCC’s nye produkt med åben asfalt, hvor regnvandet trænger igennem vejen. Han har stort set arbejdet hos NCC, siden han blev uddannet som ingeniør, og han har ingen planer om at ændre på det:
”Da jeg var ung, tænkte jeg at hvis man havde været et sted i 10 år, så skulle man måske til at komme videre. Nu har jeg været i NCC i 25 år, og jeg skal ingen steder,” griner han.
Vi ønsker alle NCC’s jubilarer stort tillykke med jubilæet.