Robothovedkvarter i Odense
NCC skal i totalentreprise for Mobile Industrial Robots og Universal Robots bygge et Cobot & AMR Hub-domicil i træ.
Med udgangspunkt i trækonstruktionen er der fokus på, at bygningen bliver et springbræt for kreative løsninger. Den er gjort fleksibel i sin arkitektur og tilpasset områdets eksisterende natur med gamle træer.
Det nye fælles 20.000 kvadratmeter store hovedkontor til de to robotselskaber Universal Robots A/S (UR) og Mobile Industrial Robots A/S (MIR) er i 3 forskudte etager - designet til at forbedre samarbejdet og medarbejdernes trivsel og samtidig tilbyde højt specialiserede miljøer til robotforskning og -udvikling.
Fællesarealer og atrier, åbner opbygningen op og skaber synlighed og transparens og opfordrer til socialt samvær og samarbejde. Her kan medarbejderne mødes uformelt på tværs af organisationer, mens de to virksomheder opretholder deres egne 'grænser' inde i bygningen. En fælles gårdhave udgør hjertet af Cobot Hub.
Bygningens modulære tilgang danner de kubiske voluminer og giver fleksible rammer, så bygningen kan skaleres op eller ned efter fremtidige behov. Det betyder, at væsentlige dele af bygningens struktur og materialer kan omformes og genbruges.
Konstruktioner i træ
Det primære konstruktionsmateriale er træ. På det felt kan NCC drage nytte af erfaringer fra projekteringen af Bygningsstyrelsens nye kontorknudepunkt i Lerchesgade i Odense. Monteringen af alle bærende trækonstruktioner udføres af medarbejdere i egenproduktion fra NCC.
Hovedsædet bygges med meget åbne miljøer med træværk både i bærende konstruktioner og på væggene, så bygningerne får et varmt udtryk. Samtidig er der mange glasvægge, der kombineret med store panoramavinduer skaber samspil med den omgivende natur.
Ligesom robotter der består af forskellige komponenter, består Cobot Hub også af fleksible moduler, der er skræddersyet til de to robotvirksomheder og deres forskellige specialiserede behov.