Skal din jord bidrage til en bæredygtig udvikling af Aarhus?
Er du, eller måske en du kender, ejer af et stykke jord eller en grusgrav i Østjylland? NCC er en af Danmarks største råstofindvindere, og vi er på udkig efter nye graveområder i det østjyske, som kan danne grundlag for en bæredygtig udvikling af Aarhus.
De store byer vokser, og særligt Aarhus har fået vokseværk. Flere indbyggere, flere virksomheder og dermed nye byudviklingsprojekter. Der er derfor behov for at sikre råstoffer til den fremtidige udvikling og udbygning af Aarhus og omegn.
Lokal indvinding og korte transportveje
Når byerne vokser, er det vigtigt, at det sker på en bæredygtig måde, og det vil vi gerne bidrage til. Derfor er lokal indvinding og korte transportveje hjørnesten i vores råstofforsyning. Med korte transportveje af råstoffer fra indvindingssted til anvendelsessted skåner vi nemlig miljøet og reducerer CO2-udledningen. Det samme ønsker vi for Aarhus. Derfor søger vi nu lodsejere og nye graveområder i det østjyske, som kan sikre lokale råstofmaterialer til udviklingen af Aarhus.
Er der grundlag for at indvinde materialer i din jord eller grusgrav, så hører vi meget gerne fra dig. Vi garanterer en stabil indtægt på din jord samt en professionel og ansvarsbevidst samarbejdspartner.
Sådan arbejder NCC Råstoffer
Danske råstoffer på et bæredygtigt grundlag
NCC indvinder og forædler råstoffer, der anvendes inden for vejsektoren samt bygge- og anlægsindustrien. Vi er en Danmarks førende leverandører og indvinder årligt mellem 5 og 10 mio. tons råstoffer fra vores grusgrave landet over og granitbrud på Bornholm. Med den position følger et stort ansvar for miljøet.
Derfor indvinder vi råstofferne skånsomt og udnytter hver enkelt råstofforekomst optimalt, så intet går til spilde. Og når vi stopper indvindingen et sted, sørger vi for at efterbehandle området, så det skaber værdi for både mennesker og dyreliv – fx i form af rekreative områder. Derfor er vores geologer en naturlig og central del af arbejdsstyrken i NCC.
Den levende arbejdsplads
Når vi etablerer en ny grusgrav, sørger vi allerede fra begyndelsen for at fremme dyre- og plantelivet i grusgraven – både under og efter brug. En grusgrav kan nemlig sagtens sprudle af liv, selvom den daglige produktion er i gang. Det gør vi blandt andet ved at skabe skrænter til digesvaler samt vandhuller og stendiger, som giver levesteder til truede planter og dyr. Vi kalder det for ”den levende arbejdsplads”.